Turbogrillstarter.


Sidste sommer fik vi brugt weberen alt for lidt så den kul der har lagt i garagen siden "kuludsalget" forrige efterår kan være lidt tricky at få godt gang i. Det vil gerne ryge i lang tid og er noget svær at få varmet godt og grundigt igennem, specielt når man ikke har oceaner af tålmodighed.

For nogle år siden havde jeg en stor blæser jeg brugte til at holde hen til kanten af grillstarteren og blæse hen over kullene for at lave god træk i grillstarteren. Den er blot blevet væk, så i år måtte der tænkes kreativt.

Jeg fandt en mindre 230 volts blæser brugt til køling af styreskabe, men den var ikke så heftig som den gamle. Derved kunne tricket med at blæse hen over ikke bruges.

Førhen har jeg brugt aviser til at tænde op med, men er i dag gået over til små briketter af savsmuld og paraffin. I "avistiden" brugte jeg 3 sten til at hæve grillstarteren lidt, så der var plads til flere aviser.

Samme 3 sten er genbrugt i den nye turbogrillstarter, blot med lidt hjælp fra en 4. sten, der virker som varmeskjold, så blæseren ikke får strålevarme fra grillstarteren.

Et billede siger som bekendt mere end 1000 ord, så se til højre.
Hint til evt "kopister": Blæseren bør ikke køre mere end 1 minut ad gangen. 3 - 4 gane 1 minut, med 3 minutters pause og kullene er rødglødende.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe