Remote desktop server på XP Home


Som sædvanlig render man ind i et lille problem, dette var via en større omvej.

Jeg har længe haft et ønske om en vejrstation med dataopsamling. Vejrstationen var i hus, nu manglede der bare en PC dertil. En kammerat havde en defekt bærbar, hvor skærmen var i stykker. Sådan en er jo oplagt som vejrserver - lille og uden det store strømforbrug og med masser af mulighed for at lave en ordentlig powerstyring, for at mindske forbruget endnu mere.

Men ak, sådan en er jo umulig at komme i kontakt med uden en ekstern monitor - hvilket absolut ikke passer ind med "lille" og "lavt strømforbrug", så den skulle fjernstyres. Jeg har tidligere sværget til diverse VNC programmer, men har gennem arbejde også brugt remote dekstop en del - og ja, remote dekstop er bare hurtigere. Så det er selvfølgelig det der skal bruges på vejrserveren.

Men ak, den bærbare er installeret med XP Home og en af de ting der mangler i XP home er netop den del af Terminal services der kører remote desktop. Hvad gør man? Joooo, man kan jo "bare" køre VNC, hvilket jeg også gjorde i et stykke tid, mens den lille nye blev konfigureret. Dog med lidt irritation over hastigheden. Så det endte med at jeg måtte grave lidt rundt omkrig.

Starter man med at lade sin XP home "omdøbe" til en XP pro (lille ændring i registreringsdatabasen) og indkopierer de rigtige filer kan det faktisk ret let lade sig gøre. Devcon.exe hentes fra Microsoft oge ksekveres. Herefter er det "blot" et spørgsmål om at igen ændre lidt i registreringsdatabasen og så er man kørende.

Jeg har søgt inspiration ude i verden fra andre der har haft samme problem. Ud fra deres erfaringer har jeg samlet en lille pakke med 2 filer og en tekstil (på engelsk) der forklarer hvordan man gør. Filen kan hentes her.

På et senere tidspunkt kommer vejrserveren så også op at stå, selve vejrstationen er oppe at køre, nu mangler der "kun" ledninger til vejrserveren.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe