Macrovision filter

Byggevejledning:

Dette er en lille konstruktion der kan filtrerer Macrovision signalet bort fra et videosignal. Dette er ofte nødvendigt for at kunne afspille videofilm og DVD'er med dette signal indlagt, på mange projectorer og visse fjernsyn. Og i særdeleshed hvis man bruger en videomaskine som HF-modulator for et fjernsyn uden videoindgang.

Printet på billedet er ikke gengivet målfast, og skal zoomes ned så der er 2 "moduler", eller 5.08mm mellem modstandenes ben. Det bliver så omkring. 4cm på hver led. Der er to komponenter man lige skal være opmærksom på. Den ene er 1nF kondensatoren, den skal være af nogenlunde god kvalitet og temperaturstabilitet, 5% tolerance er fint. Den anden er 27nF kondensatoren. Hvis der i billedet kommer en tynd, grå, vandret stribe helt øverst, skal den gøres lidt mindre. Brug f.eks. en 22nF med en 2.2nF parallelt. Alle de andre komponenter er ukritiske, man kan også sagtens bruge alle mulige andre standard småsignal transistorer, bare husk at have styr på NPN/PNP, og benplacering. Hvis 22Mohm ikke kan skaffes, så sæt to 10Mohm i serie. 27nF kan også være svær at skaffe, brug evt. med en 22nF, og sæt en 4.7nF bag på printet.

Videosignalet fra scartstikkets ben 19 tilsluttes til "VIDEO" ind/udgangen. Der er kun den ene forbindelse, signalet går ikke gennem nogen signalvej, det eneste der sker er at transistoren nederst til venstre kortslutter signalet til stel kortvarigt, på de rigtige tidspunkter. Så der er ingen kvalitetstab ved at bruge konstruktionen. Løs strømforsyning er unødvendig da opstillingen bruger mindre end 2 mA, og disse kan tages direkte fra scartstikkets skiftespænding på ben 8. Denne 12V spænding er til stede når der afspilles. Stel (GND) forbindes til ben 17 på scartstikket.

En praktisk måde at lave den på er at tage et færdigt scartkabel, åbne huset i den ene ende, og forbinde de tre ledninger til de rigtige ben og føre dem ud sammen med det tykke kabel. Printet kan puttes i en lille box og stripses fast til kablet. Husk at den ende af kablet hvor boxen sidder skal sættes i den video/DVD der afspiller.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe