LCD tv og fabriksindstillinger.


Som skrevet andetsteds på min hjemmeside "huserer" jeg en del i gruppen dk.teknik.tv+video.

Selvsamme gruppe frekventeres også af en fyr der kalder sig selv "Lyrik", som er meget glad for de skiftende tv han render og køber. Efter endnu et nyindkøb (læs tråden på google groups) fremviste han stolt nedenstående billede (klik på det for at få det i oprindelig størrelse).


 

Filmen billedet kommer fra er en lille morsom tegnefilm om en kanin med meget lange øren (kan hentes her), der har sine kvaler.

Billedet faldt et par stykker for øjnene og jeg måtte jo se, hvordan billedet egentligt kunne se ud. Det vil sige hente filmen, spille den i VLC player og grabbe et billede. Resultatet så sådan ud (igen, klik på billedet og få det vist i fuld opløsning):


 

Det fik en del op af stolen, for det er jo let at se hvordan de grå farver blev helt blå og hvordan der mangler masser af detaljer i de mørke områder.

"Lyrik" mente at det var på grund af hans overivrighed for at vise billede fra hans nye tv at det ikke blev bedre, så han fik stillet tv'et "ordentligt ind", resultatet viste han gladeligt frem (igen, klik på billedet og få det i fuld opløsning).


 

Sammenligner man med øverste billede er det blevet klart bedre, men der er stadigvæk meget blåt tilbage og eksempelvis hårene på venstre side af stakkels Bunny's næse er helt druknet i lyset.

Billederne har nogle gange været trukket frem i debatter på usenetgruppen. Flere har (retteligt) påpeget at billedet jeg grabbede og lagde ud i PNG format fylder 3,2MByte, hvorimod "Lyriks" er komprimeret til jpeg og kun fylder lige under 1MByte. Det måtte jo være der forskellen var, da mit slet ikke var komprimeret..

Det fik mig til at tage det grabbede PNG billede og komprimere det til jpeg. Jeg satte det til så lav en kvalitet at billedet nu kun fylder 442kByte (eller cirka det halve af "Lyriks").

Resultatet ses her (igen klik og få det i fuld opløsning)


 

Jeg vil mene at det ovenstående "hårdt" komprimerede billede stadigvæk leverer flere detaljer end "Lyriks" opjusterede tv.

Øverste billede viser et tv med fabriksindstillingerne. Det vil sige at det også er den indstilling de fleste tv har i de fleste butikker, når man ser på dem. De tv der "skiller sig ud" og virkeligt viser "flotte billeder" er oftest (som det viste) justeret op til megen overstyring og forkerte farver. De fleste tv der købes med hjem fordi de var "flottest" i butikken viser måske et meget lysende billede, men i det lysende billede går en masse detaljer tabt. Detaljer som filmskaberen har ment skulle være der.

Spørg dig selv: Har du også et "farvestrålende tv" der snyder dig for detaljerne i billedet?

Filmen billederne er taget fra er helt legalt gengivet når jeg blot husker at skrive (c) copyright Blender Foundation | www.bigbuckbunny.org


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe