Hvordan gør jeg billeder mindre?


Spørgsmålet kommer ofte op rundt i min gøre og laden, både på fora og i venne- / familiekreds: Jeg har taget en håndfuld fine billeder med mit XX megapixels digitalkamera, men når jeg vil dele billedet med andre kan jeg ikke få lov til at sende så stor en mail/vedhæfte så store billeder på det forum jeg bruger.

Jeg har selv været i samme situation og ledt efter et smart program til opgaven. Jeg har prøvet lidt forskelligt og fundet Image Converter One fra Softionic (tidligere Ashongsoft) , der passer til mit behov.

Download programmet og installer det på din computer.

 

Når du skal ændre størrelse på et billede gør du sådan her:

 

Start program:

Tryk på "Add Image(s)" for at finde de billeder du skal gøre mindre.
Eller endnu lettere, find filerne med stifinder, klik på dem med musen og træk dem over i tabellen i venstre del af programmet.

 

Tryk på knappen "Process" og vælg "Resize..."

 

 

Nu popper der en dialogboks op

Da de fleste billeder jeg har taget med mit kamera er i jpeg, lader jeg output format stå til "JPEG image".
Jeg sørger for at der er markeret ved "Resize images?" og at der er markeret ved "By Width" og at der ikke er markeret ved "By Height".

Nu er det så bare at vælge en passende størrelse for det billede man vil komprimere.
Til langt de fleste brug vil et billede man bruger til mail og fora være rigeligt at have i 1024 i bredden,
 vil man sende et "stort" billede med vælger man en bredde på cirka 2000 pixels.

 

Herefter er det bare at trykke "Næste" og lige kigge på følgende dialogboks.

Da jeg altid vil beholde den originale fil og har det fint med at det formindskede billede ender på skrivebordet kører jeg med ovenstående indstillinger.
Det er min anbefaling af du gør det samme, så er du sikker på at dit originale billede bevares i fuld opløsning og at dit "nye" billede er placeret et sted du kan finde det.

Du får dog nok noget svært ved at finde mappen C:\Users\Klaus\Desktop på din computer, men tryk på knappen "Browse", der dukker et lille vindue op hvor du kan vælge hvilken mappe billeder skal placeres, rul helt op i toppen og vælg "Skrivebord".

Tryk på knappen "Udfør" og nu er der et nyt billede på dit skrivebord, klar til at blive vedhæftet hvor end du skal bruge det.

 

Bonusinfo:

Image Converter One kan behandle mange billeder på en gang.
Skal du ændre størrelse på 10 billeder er det blot at lægge alle 10 billeder ind, frem for det ene som jeg har vist her.

Når først du en gang har fået sat indstillingerne som du vil have det, er det let at bruge programmet, for den gemmer indstillingerne fra gang til gang.
Så nu er det blot et spørgsmål om at starte programmet, trække filerne over der skal bearbejdes, vælge "Resize..", trykke "Næste" og "Udfør" og billederne er nu på skrivebordet i en formindsket udgave.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail : Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe