Backup af data i Firefox og Thunderbird.


Vi kender det alle, computeren volder knuder og skal reinstalleres. Men hvor er nu alle mine mails, adresser og bookmarks? For slet ikke at tale om personlige indstillinger, filtre på mailbokses osv.

 

Nu er jeg ( i skrivende stund) på 3. computer i løbet af et år, så er det rart at vide at alle data er sikret og lette at flytte. "Hemmeligheden" er at kende de mapper alle data ligger i. Heldigvis er det ret nemt, både Thunderbird og Firefox udspringer nemlig af samme Mozilla projekt og er derfor ret ens hvad angår indstillinger. Begge har vejviser til alle brugerfiler gemt i en fil kaldet "Profiles.ini". Læs om "Profiles.ini" her.

Det man gør er at man i første ombæring lokaliserer de 2 "Profiles.ini" (brug søgefunktionen i Windows stifinder). I filerne kan læses, hvad mapperne hedder, hvor alle data er placeret inden ændringer. Mapperne kopieres nu over på et andet drev (eller blot en kendt lokation). Omdøb mapperne til noget mere sigende, i mit tilfælde har jeg brugt mappenavnene "Firefox data" og "Thunderbird data".

Nu ændres der i begge profiles.ini

"IsRelative" sættes til 0.
"Path" ændres til navnet på den mappe alle data er gemt i.

Eksempelvis ser min profiles.ini til firefox således ud:

[General]
StartWithLastProfile=1

[Profile0]
Name=default
IsRelative=0
Path=D:\Firefox data\Klaus
 

 

 

Når der så skiftes/reinstalleres computer, installeres samme mailprogram, blot med standard indstillinger. Når programmet er færdiginstalleret, lukkes det ned, profiles.ini redigeres og gemmes. Mailprogram startes igen og ligner nu fuldstændigt sig selv.

Det selv samme gøres med med browseren, nu er gemte adgangskoder, favoritter og indstillinger tilbage. Sågar brugerfilen til homebanking kom med så jeg var fri for at eksportere fra den gamle computer.

 

 

 

 

 

Ovenstående er skrevet ikke mindst til mig selv, så jeg kan huske det igen næste gang der skal skiftes computer. Der er forhåbentligt længe til.....


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail : Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe