ESU Loksound, "tuning" af lyden.


Min favorit lyddekoder kommer fra ESU. Lyden kommer fra en lille bitte højttaler og bas er ikke lige det der kommer naturligt for så lille en enhed.

For at få en smule mere bas, leverer ESU en højttalerkapsel/resonansenhed med, som man monterer enheden ned i. Det er meget fint, hvis ikke lige det var fordi er er 2x3 sprækker ned i kapslen, for at gøre plads til at ledningen kan komme ud. Disse sprækker "kortslutter" en del af lyden og vil man have dyb bas, må den ikke kortsluttes.

Jeg har forsøgt at illudere forskellen i denne video med lyden af min MY 1124  med eftermonteret lyddekoder:

 

 

 

Mit kamera er desværre ikke så godt til at man kan høre hele forskellen, men cirka 8 sekunder inde i videoen, lukker jeg (med fingrene) sprækkerne, det giver en tydelig klangforkskel. For et par måneder siden lavede jeg samme nummer på et lokomotiv i klubben. Her var der ingen der var i tvivl om, hvilket lokomotiv der var modificeret.

Mit "favoritvåben" til at lukke sprækkerne med er varmelimpistol, det tager kun få sekunder lige at putte en streg lim ind i hver sprække. Har du et lokomotiv med en "fesen lyd", så kig efter om der er huller/sprækker i kapslen til højttaleren.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe