Articles
• Analoge Audio Signalkabler
Guide - sådan lodder du selv
 
Analoge Audio Signalkabler
For nogen tid siden skulle jeg have et sæt nye analoge audio signalkabler. Desværre konstaterede jeg at ordenlige kabler koster fra 500 kr. og opefter så jeg besluttede at lave mine egne. Resultatet ser du nedenfor.


Er du ligesom jeg er træt af at blive tilbudt retningsbestemte kabler der skal spilles til, kabler der er specialdesignede for neutral gengivelse af klassisk musik, kabler der er samlet i måneskin med jomfruvelsignet loddetin for derefter at modnes i uberørt muld ved forårsjævndøgn - og alle mulige andre røgvarer og wodooprodukter som sælges for 1000-vis af kroner?

Hvis ja, så gør som jeg og lav dem selv! Det er let, det går hurtigt og det kræver ikke at man er den store loddemester.

De færdige kabler er fremstillet i bedste kvalitet enkeltskærmet mikrofonkabel med guldbelagte stik i metalhus. Samme kvalitet købekabler koster fra 500 kr. og opefter i butikkerne.Indkøbsliste
1 m. High-Quality 7mm neopren mikrofonkabel 1L/1S (21 kr/m)
4 stk. guldbelagte RCA (phono) hanstik med metalhus (19 kr/stk)
1 m. Krympeflex, 12,7 mm (14 kr/m)
1 m. Krympeflex, 8 mm (12 kr/m)
2 m. sølvloddetin (45 kr/m)
1 stk. loddekolbe (149 kr)

Stik og kabel
Phonostik, varenummer 5014R og 5014S, samt neoprene mikrofonkabel, varenummer 7482 og krympeflex, varenummer 7510 og 7508, er købt hos EL-Supply.


Loddekolbe og loddetin
Begynder loddekolben til hobbybrug samt sølvloddetin er købt hos Brinck Elektronik.Resultatet
Billederne nedenfor viser hvilke kabler du kan lave for ca. 125 kr. og en times arbejde.