Ombygning af Piko MY

Her er det en Piko MY der bliver remotoriseret, med en undervogn fra en Mehano SD 35. Denne gang tager vi skridtet fuldt ud og skifter bogiesider.

 

Vi starter med det besværlige, nemlig udskiftning af bogiesider:
Først fjernes siderne på SD 35 bogierne, her skal man gøre det rigtigt, for siderne er en lille smule længere end på MY'en. Der kræves en skarp hobbykniv med friskt blad. Og pas nu på fingrene !!

Enden af bogien skæres af, så barren på tværs bibeholdes.

De to stag i midten skæres af så tæt på bogiesiden som muligt.

Så er siderne fritlagte.
Nu skal siderne på den originale Piko bogie fjernes.

I enden skal der nu skæres på langs, på samme måde som hen langs siderne

Langs siderne er det det samme som før.


De løse bogiesider pålimes så SD 35 bogierne med plasticlim.
På det originale Piko lokomotiv er der et stag ned fra overdelen og til tan/vægtklodes, der bruges til at holde overdelen fast med, det skal fjernes helt.
Samtidigt skal der i enderne fjernes materiale, så overdelen kan gå ned over koblingsholderen. Dette klares igen med en hobbykniv.
Der skal fjernes op til oversiden af pufferholderne. Skær roligt og af flere omgange.
For at overdelen kan komme langt nok ned, skal der fjernes materiale fra SD 35's bund. Dette klares nemt med en bænksliber, da den er lavet af forholdsvis blødt materiale. Det kommer til at se nogenlunde sådan ud:
På Mehano SD 35 AC version er "perfekt" omskifteren placeret oven på motoren. Den kan på grund af det lave tag på en MY ikke være der, den skal flyttes ned på siden af motoren i stedet. Samme placering skal en eventuel digitaldekoder også have.
Nu mangler der kun to ting:

1. Overflytning af tanke og batterikasser fra orginal vægtklods til ny vægtklods.

2. Sikring af overdel, så den ikke falder af under drift.

Jeg valgte nr 2 først, det er lettest. Overdel ned over underdel, 4 stykker print i tilpas størrelse monteres med lim på overdelen så den bliver holdt på plads. Der kan bruges plastic, men printet havde jeg lige ved hånden. Lav ikke for store stykker og monter dem så tæt på midten som muligt, da der er her overdelen er lettest at vippe lidt ud. De skal dog ikke ind, hvor vægtklodsen sidder.

Dette burde vise placeringen

Nu skal vægtklodsen så modificeres. Her er det i høj grad op til een selv, hvor meget man vil gøre ud af det. Jeg har valgt at lave plads til de hele tanke jeg skar af vægtklodsen til Piko MY'eren. Det var i første omgang meningen at jeg ville finde en der kunne fræse i materialet, men jeg måtte tage til takke med nedstrygeren. Da klodsen er lavet af blødt materiale, er det heller ikke så svært.
Efter udsavningen fik klodsen lige en gang sort maling fra spraydåsen.
Nu er maskinen færdig, den mangler kun at blive fotograferet. Tanke og batterikasser er monteret. Jeg var lidt urolig for vægten af maskinen, eftersom der er blevet fjernet noget materiale, men en tur på køkkenvægten viste 435 gram så der bliver nok ikke det store problem.


Her er den så, desværre er det nu slut med dagslys, så den er taget med blitz fra kamera'et, det ses tydeligt på forreste hjørne. Maskinen er flottere i virkeligheden.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe