Pastel de Choclo
Opskriften bliver altid væk, så nu er den gemt et sted hvor vi alle kan finde den.
Lækker hovedret det mætter dejligt, her i den version vi laver:
Stuvningen:
450 g hakket oksemellemskært (5-8%)
100 g strimlet kyllingefilet (en rest kogt eller stegt kylling kan bruges)
50 g lyse rosiner (sultanas) udblødt i vand i mindst 2 timer
80 g sorte oliven uden sten
1 finhakket porre
olie til stegning
1 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. mild paprika
1 tsk. knust chili
salt
2 dåser majs blendet fint
1 tsk. sukker
Kartofler:
600 g nye kartofler
11/2 dl piskefløde
80 g revet, dansk mozzarella ost
1 glas rød chilipasta (Sambal Oelek)
Oksefarsen og kyllingestrimlerne brunes sammen med porrer på en varm pande i
lidt olie. Krydres med salt, stødt spidskommen, paprika og knust chili efter
behag. Bland oliven og rosiner godt sammen med stuvningen. Lidt væde i form af
rosinvandet skader ikke. Konsistensen skal være løs millionbøfagtig.
Varm ovnen op til 200 grader
Kødet kommes i et ildfast fad.
De 2 dåser blendet majs findeles jævnt over kødet, så det dækker. Drys let med
sukker. Retten skal have ca. 30 minutter i ovnen. sukkeret karamelliserer og gør
overfladen gylden.
De nye kartofler koges.
I en tykbundet gryde ved svag varme varmes fløden forsigtigt op, og osten
smeltes i fløden. Skal have sovsekonsistens. Kan krydres med salt og peber.
Når Pastel de Chocloen er klar, anrettes kartoflerne overhældt med ostesovsen og
en lille klat rød chilipasta på toppen af hver kartoffel. Men pas på, den er
stærk!
Pasten de Choclo kan forberedes i god tid, og kan endda fryses.
Flere opskrifter:
http://www.nuevoanden.com/recetas/recpastel.html
http://www.whats4eats.com/meats/pastel-de-choclo-recipe
http://www.recipezaar.com/Chilean-Pastel-De-Choclo-139426
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1094615
http://southamericanfood.about.com/od/maincourses/r/pasteldechoclo.htm
Kommentarer
tips og tricks,modtages gerne !! |
Designet af Moppe |