Intervalstegt culottesteg  


Vi havde købt en kalveculotte og skulle hygge os, så jeg fik opgaven at stege den. Google er min ven, så jeg fandt denne fremgangsmåde, der med 411 kommentarer så ud til at være meget populær, så den måtte jeg prøve. Jeg kan kun sige at den blev rigtig god, så for at huske hvor jeg fandt opskriften har jeg lavet denne side.

Her min egen fortolkning:

1 Culotte
4-6 fed Hvidløg
2 tsk (mindst) Groft salt
   
  Stanniol
  Ovnfast fad

På undersiden fjernes sener og hinder, til der kun er rent kød, på oversiden skæres fedtet i tern, presset hvidløg og salt smøres ud over (mases gerne lidt ned i ternene). Stegen placeres i et fad og sættes den 180 grader varme ovn. Nu kommer den første store forskel i forhold til normal stegning. Stegen skal nemlig ind og ud af ovnen 3 gange  og til sidst pakkes ind i stanniol inden den er færdig. Hvor lang tid den skal i ovnen afhænger lidt af størrelsen på stegen.

Vægt:
 
1,0-1,3 kg
 
1,3-1,5 kg
 
1,5-1,7 kg
 
Over 1,7 kg
 
I ovn 10 min 12 min 15 min 20 min
Ude af ovnen 10 min 12 min 15 min 20 min
I ovn 10 min 12 min 15 min 20 min
Ude af ovnen 10 min 12 min 15 min 20 min
I ovn Indtil den når
56-58 grader
Indtil den når
56-58 grader
Indtil den når
56-58 grader
Indtil den når
56-58 grader
Ude af ovnen
pakket i 4 lag stanniol
45 min 45 min 45 min 45 min

Altså ind i ovnen, ud på bordet for at hvile (utildækket), ind i ovnen igen, ud på bordet for at hvile (utildækket), ind i ovnen og i med stegetermometret og ud på bordet igen for at hvile, når kernetemperaturen er opnået. Hæld kødsaften fra fadet, pak stegen ind i 4 lag stanniol, læg den tilbage i fadet og lad den hvile på bordet i 45 minutter.

Resultatet er en utrolig fin og lyserød steg, med masser af smag og lækker mør. Tiden indpakket gør at varmen fordeler sig i hele stegen og kernetemperaturen siger en 3-4 grader.

Passende tilbehør: Hele bagte kartofler, alternativt ovnbagte rodfrugter og bearnaise, evt. lidt salat ved siden af.


Kommentarer tips og tricks, modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe