Bedstefars skæg.


1 kage ca. 30 x 35 cm.

 

250 g smør
250 g sukker
4 æggeblommer
300 g hvedemel
2 ½ tsk. bagepulver
2 ¼ dl mælk
4 æggehvider
3 dl sukker
1 dl kokosmel
2 dl ribsgele (eller marmelade)

Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Rør æggeblommerne i og derefter mel blandet med bagepulver. Til sidst røres mælken i. Bred dejen ud i en form lavet af bagepapir ca. 30 x 35 cm (eller i bradepande/ildfast fad foret med bagepapir)

Bag kagen ca. 25 min. Ved 175 grader på midterste ovnribbe.

Pisk æggehviderne stive. Pisk sukker i lidt ad gangen og bliv ved med at piske til en sej marengs. (Hav tålmodighed – det tager nogle minutter) Vend kokosmelet i.

Tag kagen ud af ovnen. Smør ribsgele (eller marmelade) over. Fordel marengsen forsigtigt ovenpå. Bag kagen yderligere i 30-35 minutter ved 150 grader til den er gylden (i min ovn skal kagen have yderligere en halv time, for at marengsen er bagt) Tip: Bank let på kagen. Lyder den hul, er marengsen bagt færdig.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe