Opsætning af Arduino som programmeringshardware (ISP).
(har du en anden programmeringsenhed, eller er din Arduino allerede klar
så spring dette afsnit over og gå direkte til "bootloader" )

Download og installer Arduino softwaren (nyeste version findes her) på din PC. Det kommer som en *.zip fil, som du pakker ud og placerer et sted på din computer (der er ingen langvarig installation med 27 sprøgsmål), jeg har valgt at placere Arduino mappen i min "programmer" mappe på C: drevet. Orret en genvej til programmet (ardiuno.exe) på dit skrivebord.

Forbind Arduino til PC med USB kablet, på nyere Windows systemer der tidligere har set USB/seriel converter bør selv kunne installere den nye hardware. Ellers er der en vejledning her og her.

 

 Start med at teste at programmet virker sammen med dit Arduino UNO forsøgssystem, dette gøres bedst med et af de indlagte programmer i "Eksempler" mappen, det anbefales at vælge "Blink". Programmet får lysdioden på Arduino, der er forbundet til pin 13, til at blinke, se mere her.

 

 Når du har prøvet dette og set at dit Arduino software og Arduino UNO virker sammen (lysdioden blinker) som de skal, er det så tid til at gå videre.

  

For at kunne bruge en ATtiny kreds sammen med Arduino softwaren, er du dog først nødt til at hente denne fil, da Arduino ikke på forhånd har oplysninger om Attiny kredse i sit bibliotek. Når du har hentet filen, udpakker du den, den udpakkede mappe indeholder en undermappe med navnet ”ATtiny”.

Åben nu mappen med dit Arduino software (i mit tilfælde c:/programmer/arduino/) og find mappen ” Hardware” kopier den mappen ”ATtiny” ( ikke ATtiny-Master) ind i mappen ”Hardware”, du skulle nu gerne ende med følgende fil struktur:
c:/programmer/arduino/hardware/attiny, selve mappen ATtiny skulle gerne indeholde en mappe med navnet ”Variants” og en Boards.txt fil.

Genstart nu dit Arduino program. 

Du vil nu kunne finde ATtiny kredsen ved at gå ind under "Værktøjer" ned til "Kort" og her er listen over de processorer Arduino programmet kender til. ATtiny processorerne er nu tilføjet.

I Arduino programmet går du ind i "Fil", ned til "Eksempler" og vælger "Arduino ISP".

Upload nu programmet til dit Arduino UNO system med ”Pil" ikonet (markeret med rød herunder).

Nu er din Arduino programmeret om til at være en programmeringsenhed for processorer der kan programmeres via ISP (ja, det lyder kringlet, tænk ikke over det, du er næsten klar til at kunne programmere ATtiny kredse). Klik på "Værktøjer", gå ned til "Kort" og vælg den processor du vil bruge.

Vælg hvilket stykke hardware du vil bruge som programmeringsenhed, klik på "Værktøjer", gå ned til "Programmer" og vælg "Arduino as ISP".

Nu er du klar til at putte en "bootloader" ned i din processor. Det kan du læse om her. Har du allerede bootloader i din processor går du tilbage til programmering.


Kommentarer tips og tricks,modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe
Skrevet i samarbejde med Stig Christensen