Simpel pizza bagt af to omgange  


Ingredienser til pizzabunden:

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.
Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig (der skal sandsynligvis mindre i, end angivet i opskriften)
Ælt dejen på bordet i et par minutter.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.
Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve tre kvarter til en time på køkkenbordet, men helst i køleskabet natten over.

 

Fyld:
Pesto (basillikum)
2 pakker lufttørret skinke
2 stk. mozzarellaost, skåret i tynde skiver

Tilbehør:
ca. 200 g. små cherrytomater skåret i halve, friske basilikumblade

Har dejen hævet i køleskabet, så læg den på køkkenbordet, en time før den skal rulles ud.

Rul dejen tyndt ud. Vend evt. dejen og rul på begge sider, så kan dejen være lidt nemmere at arbejde med.
Læg dejen på et stykke bagepapir i en bradepande. Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft).
Fordel et tyndt lag pesto på pizzabunden og sæt den på den midterste ovnrille i den forvarmede ovn og bag den ca. 7 min.
Tag pizzaen ud og fordel hurtigt skinke og mozzarella i skiver på pizzaen og bag yderligere ca. 8-10 min. (afhængig af hvor tyndt du har rullet den ud) til den er sprød og gylden.
Inden servering fordeles halverede tomater og basilikumblade på pizzaen.

Fyld kan også være rød pesto og tyde strimler af oksekød


Kommentarer tips og tricks, modtages gerne !!
E-Mail :
Klaus D. Mikkelsen - (moppe@post6.tele.dk)

Designet af Moppe